Gå til indhold
Hur man ställer in din Sage Barista Touch efter kaffebönorna - Barista och Espresso

Sådan indstiller du din Sage Barista Touch efter kaffebønnerne

For at få det bedste ud af kaffen, skal du vide, hvordan du opsætter din nye espressomaskines kaffekværn og frem for alt vide, hvornår og hvorfor du foretager bestemte ændringer for at få gode resultater. Alle har forskellig smag omkring deres kaffe og derfor er der ikke noget rigtigt eller forkert, men ved at bruge implementer dette praktiske værktøj kan du hurtigt komme til et godt udgangspunkt.
TIPS FØR BRYGNING:
Brug bønner af god kvalitet beregnet til espresso, da bryggede kaffebønner ristes anderledes og slet ikke vil fungere godt. Et almindeligt problem der opstår er netop, at maskinen ikke når sit korrekte bryggetryk på 9 bar og i stedet kommer en vandig kaffekonsistens ud i stedet for en cremet gylden espresso. Det skyldes netop, at du har brugt enten bryggede kaffebønner eller gamle bønner (mere end 2 måneder gamle).
BRUGTIPS:
FOR ET DOBBELT TRYK: Brug mellem 17 og 18g kaffe i en dobbelt filterkurv (ikke tryksat), målet er at få dobbelt så meget kaffe (espresso) som mængden af malet kaffe i filterkurven, altså et forhold på 1:2. Så hvis du bruger 18g malet kaffe, bør du sigte efter at få ca. 36g espresso i en bryggetid på mellem 25-30 sekunder. Derfor er vægten velegnet til indstilling af kaffemaskinen. For at få den rigtige mængde espresso i en god bryggetid (25-30 sek) justerer du kværnens maleindstilling. Så hvis du får volumen på alt for kort tid, bør du male finere og får du volumen (36g) på over 30 sekunder, bør du i stedet male grovere.
 
TRIN TIL AT KOMME TIL DEN RIGTIGE INDSTILLING:
TRIN 1: Vej og mal bønnerne
Vej 18 g kaffe og hæld det i den tomme bønnebeholder og mal indtil alt er malet ned i filterkurven og tryk på pucken. Nu ved du, at der er præcis 18 g malet kaffe i filterkurven.
TRIN 2: Forberedelse til brygning
Kom kaffen i maskinen. Vælg brygning på berøringsskærmen, vælg derefter brugerdefineret brygningstid og indstil denne til 30 sek.
TRIN 3: Brug skala
Stil en kaffekop i en lille skala og stil derefter både vægten og kaffekoppen under maskinen.
TRIN 4: Begynd at brygge
Begynd at brygge, hold øje med vægten og så snart vægten viser 36g stop med at brygge og se bryggetiden på skærmen.
TRIN 5: Tjek tiden
Viser tiden mindre end 25 sekunder, bør du male finere, hvis tiden viser mere end 30 sekunder, bør du male grovere.
TRIN 6: Gentag processen, indtil du når det korrekte tidsinterval.
Gentag trin 1-5, indtil du får en tid mellem 25 og 30 sekunder. Når man har fået den nogenlunde ind, er det et spørgsmål om at finjustere, indtil man er tilfreds med smagen, som er meget svær at give feedback på. og spar endelig din bryggetid ved at lave din egen drink på skærmen.

Sidste trin: Indstil tiden på kaffekværnen

Nu hvor du er kommet så langt, har du formået at komme med en kværnindstilling, der er meget god, hvor du fik en forhåbentlig velafbalanceret espresso ved at bestemme mængden af kaffe (g) og mængden af espresso (g) og kom frem til en god tid, som du har gemt i skærmen og også noteret, hvilken maleindstilling du skal bruge til det. Det sidste trin er at finde ud af, hvor mange sekunder det tager kværnen at male 18g i dette eksempel til dit bryg uden at skulle veje hver morgen.

TRIN 1: Vælg en tid på 12 sekunder på skærmen

TRIN 2: Fyld hele din bønnebeholder med dine bønner

TRIN 3: vej din portafilter med filterkurven, når den er tom

TRIN 4: Start kværnen og lad den kværne indtil den stopper af sig selv (efter 12 sek i dette tilfælde)

TRIN 5: vej din portafilter med filterkurven med friskmalet kaffe i og observer værdien (gram).

TRIN 6: Hvis vægten er over 18g, reduceres tiden. Hvis vægten er under 18g, øges tiden.

TRIN 7: Gentag proces 2-6, indtil du når din ønskede vægt.

Hvis du har læst så langt, så tak for din tålmodighed og gennemlæsning af dette. Du er nu klar til at indstille din espressomaskine.
ældre indlæg
Nyere indlæg

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom

Køb nu