Gå til indhold
Hur man ställer in din Sage Barista Touch efter kaffebönorna - Barista och Espresso

Hvordan man indstiller din Sage Barista Touch efter kaffebønnerne

For at kunne få det bedste ud af kaffen, skal man vide, hvordan man indstiller sin nye espressomaskines kaffekværn, og især vide hvornår og hvorfor man foretager visse ændringer for at opnå gode resultater. Alle har forskellige smagspræferencer, når det kommer til kaffe, og derfor er der ikke noget rigtigt eller forkert, men ved at implementere dette praktiske værktøj kan du hurtigt finde en god udgangspunkt. 
TIPS INDEN BRYGNING: 
Brug gode kvalitetsbønner beregnet til espresso da brygkaffebønner er ristet anderledes og ikke vil fungere godt. Et almindeligt problem, der opstår, er, at maskinen ikke når sit rette brygtryk på 9 bar, og i stedet får en vandet kaffekonsistens i stedet for en cremet gylden espresso. Dette skyldes, at man har brugt enten brygkaffebønner eller gamle bønner (over 2 måneder gamle). 
BRYGGTIPS: 
FOR EN DUBBELESPRESSO: Brug mellem 17 og 18g kaffe i en dobbeltfilterkurv (ikke tryksat), målet er at få dobbelt så meget kaffe (espresso) som mængden af malet kaffe i filterkurven, altså et forhold på 1:2. Så hvis man bruger 18g malet kaffe, skal man sigte efter at få ca. 36g espresso på en bryggetid på mellem 25-30 sekunder. Derfor vil vægten være nyttig til at indstille kaffemaskinen. For at få den rette mængde espresso på en god bryggetid (25-30 sek) justerer man kværnens malinstilling. Så får man volumen på alt for kort tid, skal man male finere, og hvis man får volumen (36g) på over 30 sekunder, bør man male grovere i stedet. 
 
TRIN FOR AT NÅ DEN RETTE INNSTILLING:
TRIN 1: Veje op og male bønnerne
Veje 18g kaffe og hæld det i den tomme bønnebeholder, og mal indtil alt er malet ned i filterkurven og pres pucken. Nu ved du, at der er præcis 18g malet kaffe i filterkurven. 
TRIN 2: Forberedelse inden brygning
Sæt kaffen i maskinen. Vælg brygning på touchskærmen, vælg derefter tilpasset bryggetid og indstil denne til 30 sek. 
TRIN 3: Brug vægten
Læg en kaffekop på en lille vægt, og læg derefter under både vægten og kaffekoppen under maskinen. 
TRIN 4: Start brygning
Start brygning, hold øje med vægten, og så snart vægten viser 36g, stopper brygningen og observer bryggetiden på skærmen. 
TRIN 5: Tjek tiden
Hvis tiden viser under 25 sekunder, skal du male finere; hvis tiden viser over 30 sekunder, skal du male grovere. 
TRIN 6: Gentag processen, indtil du rammer det rigtige tidsinterval. 
Gentag trin 1-5, indtil du får en tid mellem 25 og 30 sekunder. Når du har fået det nogenlunde, handler det om at lave finjusteringer, indtil du er tilfreds med smagen, hvilket er meget svært at give feedback på. Og til sidst, gem din bryggetid ved at lave en egen drik på skærmen. 

Sidste trin: Indstil tiden på kaffekværnen

Nu hvor du er kommet så langt, har du formået at få en kværnindstilling, der er rigtig god, hvor du forhåbentlig har fået en velafbalanceret espresso ved at bestemme mængden af kaffe (g) og volumen espresso (g) og fået en god tid, som du har gemt på skærmen, og også noteret hvilken malingsindstilling du har brug for til det. Det sidste skridt er at finde ud af, hvor mange sekunder det tager for kværnen at male 18g i dette eksempel til din brygning uden at du behøver at veje hver morgen. 

TRIN 1: Vælg en tid på 12 sek på skærmen

TRIN 2: Fyld hele din bønnebeholder med dine bønner

TRIN 3: Veje din portafilter med filterkurven, når den er tom

TRIN 4: Start kværnen og lad den male, indtil den stopper af sig selv (efter 12 sek i dette tilfælde) 

TRIN 5: Veje din portafilter med filterkurven med nymalet kaffe i og betragte værdien (gram). 

TRIN 6: Hvis vægten er over 18g, skal du reducere tiden. Hvis vægten er under 18g, skal du øge tiden. 

TRIN 7: Gentag proces 2-6, indtil du får den ønskede vægt. 

Hvis du har læst så langt, vil jeg takke dig for at have tålmodighed til at læse dette igennem. Nu er du klar til at indstille din espressomaskine. 
ældre indlæg
Nyere indlæg

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom

Køb nu