Gå til indhold
Sage Barista Express eller Barista Touch? Vilket ska man välja? - Barista och Espresso

Sage Barista Express eller Barista Røre ved? Hvilken en skal du vælge?

Sage har flere forskellige modeller og vi får ofte spørgsmål om forskellene på de to modeller Barista Express og Touch. Udseendemæssigt kan de to virke meget ens, men sammenlignet er de helt forskellige maskiner. I denne sammenligning vil du få en bedre forståelse af de to maskiner og de vigtige forskelle for at hjælpe dig med at vælge, hvilken der er den rigtige for dig.

Kort Sage Barista Touch

Barista Touch er en maskine af Sage som har fokus på at lade kunden få den bedst mulige kaffe derhjemme med funktioner, der letter og forenkler espressobrygningsprocessen, som ellers kan opleves kompliceret og svær. Barista Touch har som navnet antyder en nem at navigere på touchskærm med forprogrammerede kaffedrikke og har en automatisk mælkeskummende funktion, hvor du nemt kan vælge mælkens temperatur og mængden af skum.

Sage Barista Touch leveres med integreret kaffekværn og med elkedel, der kun har en opvarmningstid på 3 sekunder.

Denne espressomaskine er en hybrid mellem en fuldautomatisk espressomaskine og en manuel men har på den anden side mere kontrol over brygningen og kan dermed producere kaffedrikke, der er meget mere velsmagende end fuldautomatiske espressomaskiner. Noget som Barista Touch skiller sig ud fra mængden er touchskærmen, hvor du har kontrol over bryggetemperatur, bryggetid, mælketemperatur og skum, samt at du kan gemme op til 6 af dine egne kaffedrikke, hvor du kan navngive dem hvad som helst.

Kort Sage Barista Express

Sage Barista Express er en perfekt espressomaskine, der kan introducere dig til espressobrygning og er fuldt ud i stand til at skabe kaffedrikke lige så gode som de andre dyrere modeller af Sage men hjælpefunktionerne som automatisk mælkeskumning og integrerede touchskærme mangler. Barista Express fokuserer kun på de væsentlige dele af espressobrygning og er en af de nemmeste espressomaskiner at arbejde med. Barista Express kommer med en integreret kaffekværn, to programmerbare knapper enkelt og dobbelt espresso samt varmtvandsudtag til te og Americano og en manuel damppind til dine kaffedrikke med mælk. Alt hvad der skal til for en perfekt kop kaffe.

Sage Barista Touch vs Barista Express: En komplet sammenligning

Nu gennemgår vi alle de aspekter, hvor de to maskiner adskiller sig fra hinanden.

Type espressomaskine

Begge tilbyder en unik bønne til kop oplevelse og kan inden for få minutter male friskristede bønner og brygge en kaffedrik næsten lige så god som en Barista ville gøre. Fordi bønnerne males på stedet, får du en unik mulighed for at få alle de gode aromaer, smage og kvalitet ud af bønnerne. Kværnen har koniske kværne i rustfrit stål og begge maskiner har en knap i venstre side af maskinen, hvor du kan justere formalingsgraden efter bønnerne. Begge har den samme skabelon, men berøringen tilbyder 30 trins justering, mens Expressen har 18 trin. I praksis betyder det, at du med Touch kan få finere justeringer.

Brugervenlighed

Der er ingen grund til at eje en dyr espressomaskine, hvis den er alt for kompliceret at bruge. Med det i tankerne er brugervenligheden af en maskine meget vigtig, og derfor kan funktioner, navigation på en maskine spille en stor rolle.

Sage Barista Touch har en veldesignet touchskærm, der er meget nem at navigere og bruge. Menuen er opdelt i tre trin; fræsning, brygning og mælkeskumning. Touchskærmen giver dig mulighed for nemt at ændre parametre som bryggetid, temperatur, maletid, mælkens tekstur og mælketemperaturen. For at gøre det endnu nemmere, kan du male kaffen direkte i partaften til brygning. Slibegraden kan justeres med knappen til venstre og indstillingen vises tydeligt på skærmen.

Noget som Barista Express mangler er den simple touchskærm, som du har overblik over din brygning men pga Barista Express har kun to programmerbare knapper, den er meget enkel og nem at bruge. Barista Express giver dig mulighed for at indstille slibegraden i 18 trin. Som Barista Med Touch kan du male kaffen direkte i portafilteret og med tampere, der kan sættes på til venstre på maskinen ved hjælp af en magnet, er hele processen meget smidig. Ved hjælp af knappen på forsiden af maskinen kan du vælge mængden af kaffe, der skal males og vælge om det er til enkelt/dobbelt espresso.

Når det kommer til brugervenlighed, er begge maskiner dog meget enkle og nemme at bruge Barista Touch er foran med sin touchskærm, hvor du nemt kan ændre forskellige parametre for brygning. Ulempen ved Express er, at det kan opleves en smule mere kompliceret, når man vil ændre på visse parametre såsom bryggetemperatur, men det er noget, der ændrer sig meget sjældent, og derfor skal man ikke lægge meget vægt i sin beslutning ud fra dette aspekt.

Tilpasningsevne

 Til at hjælpe dig har espressomaskinerne som regel en vis grad af tilpasningsevne, så du for eksempel kan gemme din yndlingsdrik. Denne funktion kan være god at have, hvis du ofte skifter bønner og gerne vil kunne gemme indstillinger for hurtigt at kunne vende tilbage til tidligere bønner. Når det kommer til tilpasningsevne har Barista Rør en stor fordel over Barista Express. Med Touch kan du gemme op til 6 af dine egne drinks med tilpassede brygningsindstillinger og mælketekstur og være i stand til at navngive dem et hvilket som helst navn, du kan lide. Barista Express har derimod kun to programmerbare knapper og har dermed ikke sådan en funktion. Skal du ændre bønner behov Barista Express er omprogrammeret i henhold til de nye bønner for de bedste resultater.

Noget som Barista Express har til sin fordel den manuelle brygningsfunktion. Ved at trykke én gang på program og derefter holde den enkelte eller dobbelte espresso-knap nede, har du en fuld manuel præ-infusionsfunktion. Pre-infusion er en betegnelse, der bruges i espressobrygning, hvor kaffepucken modtager lavtryksbryggevand for at mætte pucken, inden det faktiske 9 bar brygningstryk kommer. Dette giver normalt bedre resultater og mere velsmagende espresso men kræver lidt mere. Barista Express kan anbefales til folk, der ønsker en hands-on oplevelse med espressomaskinen, hvor alt foregår manuelt men dermed giver endnu mere kontrol over selve brygningen.

Mælkeskummende

Når det kommer til mælkeskumning har Barista Berør en fordel med dens automatiske mælkeskummende funktion, hvor den kan skumme mælken til tilpasset tekstur og temperatur. Barista Express har en manuel damppind, hvor du kan lære at skumme mælk med den rigtige tekstur og måske endda lære at lave latte art. Skulle du have lyst til at skumme din egen mælk hænderne på Barista Tryk og du kan også gøre det. Noget, der bør overvejes, når du vælger en espressomaskine, er det Barista Touch har en stærkere kedel og skal dermed ikke vente på, at kedlen bygger damptrykket op. Dette er noget, der er meget bemærkelsesværdigt Barista Udtryk, hvor du skal vente ca. 30-45 sekunder efter brygning, for at kedlen kommer sig og bygger op til det korrekte damptryk.

Kapacitet

Begge espressomaskiner har samme kapacitet, når det kommer til den aftagelige 2L vandtank og 250g bønnebeholderen. Begge espressomaskiner kommer også med en 480 ml mælkekande.

Størrelse

Barista Touch har følgende dimensioner:

Bredde 322 mm, dybde 394 mm og højde 407 mm

Barista Express har følgende dimensioner:

Bredde 325 mm, 310 mm dyb og 400 mm høj

Både Express og Touch har lignende dimensioner, men noget, der er bemærkelsesværdigt, er dybden, hvor Touch er 84 mm dybere end Express. Hvis plads er et vigtigt aspekt for dig, vil Expressen således med garanti fylde mindre end Touch.

Design

Når det kommer til design, er begge espressomaskiner meget ens. Begge har ydre paneler i rustfrit stål, der giver en luksusfølelse. Forskellen er, at Express har et mere klassisk og retro design med en trykskive placeret centralt i maskinen, mens touch har en stor touchskærm.

Garanti

Når du handler hos os, får du 12 måneders garanti på alle vores espressomaskiner. Læs mere om vores garantibetingelser.

Pris

Prisforskellen på disse to maskiner er ret stor, selvom de rent udseendemæssigt ikke adskiller sig meget. Årsagen er netop det Sage Barista Touch har en stor touchskærm, meget hurtigere brug og mere effektive interne komponenter, der varmer vandet op inden for 3 sekunder, mens Expressen tager mere mod 60 sekunder. Også at Touch har bedre tilpasningsevne og en automatisk mælkeskummende funktion.

Hvad siger andre?

Hvad angår tidligere kunders meninger, er flertallet meget tilfredse Barista Røre ved. Brugerne er særligt tilfredse med, at de får rigtig god kaffe med maskinen. Antag at der bruges bønner af god kvalitet. Et af de aspekter, som kunderne er meget tilfredse med, er kvaliteten af mælken, som Barista Touch får også det moderne look sammen med de rustfri yderpaneler, der giver en luksusfølelse. Noget som kunderne har nævnt som et negativt punkt er, at det kan tage noget tid, før man forstår og får det bedste resultat med maskinen. Hvilket også er noget man kan forvente med en halvautomatisk espressomaskine. Køber du en espressomaskine hos os, guider og hjælper vi dig godt i gang. En anden faktor, som nogle har nævnt, er, at drypbakken er lille og skal tømmes regelmæssigt ved regelmæssig brug.

Sage Barista Express har fået mange positive tilbagemeldinger gennem årene og har en meget stor kundegruppe. Mange nævner, hvor god kaffe Express kan brygge, og at mange elsker retrodesignet, der Barista Express har. Noget som kunder ofte nævner er, at denne maskine ikke egner sig, hvis du leder efter en automatisk maskine, men at hvis du er villig til at lære om espressobrygning kan du Barista Express leverer ekstremt god kaffe.

Et negativt aspekt der nævnes er at drypbakken er ret lille og at maskinen skal rengøres ofte da den hurtigt bliver snavset og fedtet af kaffegrums og spild.

Resumé

Sammenfattende mellem Sage Barista Touch og Express er, at begge kan skabe lige gode kaffedrikke, der tilbyder forskellige fordele, der passer til forskellige typer kunder.

Sage Barista Touch kommer med en nem at navigere berøringsskærm, automatisk mælkeskumning og meget hurtig med sin opgraderede interne kedel, der har en opvarmningstid på 3 sekunder. Disse faktorer bestemmer prisforskellen mellem de to espressomaskiner.

Sage Barista Express giver dig mulighed for at brygge kaffedrikke så godt som Barista Berør men mister alle ekstra funktioner og har kun de væsentlige funktioner såsom manuel damppind til mælkeskumning, to programmerbare knapper med manuel brygningstilstand. Derfor anbefales Express til folk, der er villige til at få en mere praktisk oplevelse.

ældre indlæg
Nyere indlæg

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom

Køb nu