Hoppa till innehåll
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

Espresso 101: Lær det grundlæggende om espresso

Hvad er Espresso?

Espresso er en type metode til kaffebrygning. Espresso er ikke specifikke kaffebønner eller ristede typer. Hvad der adskiller espresso sammenlignet med andre typer brygningsmetoder er trykket. At brygge espresso, Varmt vand presses gennem kompakt, fintmalet kaffe under højt tryk. Normalt mellem 6 og 9 bar. Fordi kaffen brygges ved så høj en temperatur, udvindes alle naturlige aromaer og gasser hurtigt og effektivt fra kaffen. Resultatet er en koncentreret lille kaffedrik med en meget kompleks smag med et aromatisk toplag, også kendt som crema. 
Espresso har en højere dosis koffein pr. ml sammenlignet med brygget kaffe. En kop almindelig brygget kaffe på 15 cl indeholder ca. 70 mg koffein, mens en dobbelt espresso indeholder ved 36 mg omkring 150 mg koffein. 

Så hvad er crema?

Crema er det øverste lag af skum espresso og er en essentiel og unik egenskab ved espressobrygning. Crema dannes på grund af tilstedeværelsen af kuldioxid i kaffen, som frigives af det høje bryggetryk. Selve kuldioxidgassen dannes under ristningsprocessen. espresso Hvis den brygges korrekt, kan mængden af crema variere på grund af faktorer som ristningsprofil og bønnetype. Generelt har Arabica-bønner en tendens til at have mindre crema end Robusta-kaffebønner. Selv lysristede bønner producerer mindre crema end mellem- og mørkristede bønner. Farven på cremaen angiver også, hvor stærk din kaffe er med hensyn til koffein. espresso er. Så jo mørkere farven er, desto højere er koffeinindholdet i dit espresso have. 

Hvordan drikker jeg? espresso?

Espresso er normalt karakteriseret ved en bitter eller sur eftersmag. Men afhængigt af valget af bønner kan du producere fantastiske espresso som hverken har en bitter eller sur eftersmag med komplekse smagsnuancer som frugt, sødme, chokolade og nødder. Sammenlignet med almindelig brygget kaffe opleves den espresso hvilket er meget stærkere netop fordi kaffedrikken er meget mindre, men er mere koncentreret. Så espresso er, kort sagt, en komprimeret version af brygget kaffe. For en person, der ikke er vant til at drikke ren espresso smagsoplevelsen kan være overvældende. At kunne nyde de komplekse smagsoplevelser, der espresso Tilbud tager tid, men er meget givende, når du først har udviklet og forfinet dine smagsløg. 
Espresso kan kombineres med varmt vand, som kaldes en Americano, og er den drik, der mest ligner brygget kaffe. Ved at tilsætte skummet mælk med espresso Du kan lave en række forskellige kaffedrikke, herunder latte, cappuccino, macchiato osv. Der findes mange forskellige opskrifter, lige fra kolde og søde kaffedrikke til små drikke som Cortado. 

Hvordan brygger jeg? espresso?

Espresso brygget af en espressomaskine som kan presse en kompakt, fintmalet kaffe med et tryk på 9 bar. For at få en velafbalanceret espresso Der er et par vigtige dele. Generelt set bør du have et forhold på 1:2 mellem formalet kaffe og volumen. espresso. Så hvis du kværner 18 g kaffe, bør du sigte mod omkring 36 g. espresso og tiden det tager at producere den mængde espresso bør tage mellem 25 og 30 sekunder. Derefter kan du altid forfine opskriften ved at øge eller mindske bestemte parametre. Der er ingen fast opskrift eller regel, men dette er en start for at komme i gang og få et godt resultat. 
Back to top