Espresso og dens bryggeforhold: Hvorfor det er så vigtigt!
Jan 07, 2022
Indledning
En af de væsentlige dele af espressobrygning er forholdet mellem formalet kaffe og den mængde, du får ud, dvs. mængden af vand, der bruges til brygningen. Hvad er en dobbeltshot? Betyder mængden noget? Hvad betyder en Ristretto eller en Lungo? Hvorfor vælger folk den ene frem for den anden? Hvad er forskellen i smag? Alle disse spørgsmål er knyttet til bryggeforholdet. I denne artikel vil vi diskutere bryggeforholdet mellem formalet kaffe og mængden af vand, og hvordan dette kan påvirke smagen og resultatet. Den engelske forfatter, barista, ejer af et risteri, tidligere vinder af verdensmesterskabet Barista Mesterskaberne i 2007 er en fremtrædende figur inden for espressobrygning. James Hoffmann har forklaret bryggeforholdene detaljeret i sin Youtube-video:
Vej mængden i volumen vs. vægt

Tidligere, espresso altid målt i volumen, hvor en enkelt espresso Et shot var ca. 30 ml, og en dobbelt espresso den dobbelte på ca. 60 ml. Denne type måling er dog ikke præcis nok til at forstå, hvor godt eller dårligt resultatet var. Da volumen ikke kan vise, om resultatet er 60 ml espresso kommer fra 18 g formalet kaffe eller fra 20 g formalet kaffe. Hvilket er en stor forskel.
En anden grund til at du bør veje mængden espresso Det, der mangler i volumen, er, at det er næsten umuligt at få de samme resultater gennem denne type måling. Fordi kaffen ældes med tiden, og derfor falder mængden af kuldioxid i bønnen. Dette fører til gengæld til, at der dannes mindre crema oven på espresso Mindre crema betyder, at selvom volumen er den samme ved 60 ml, kan vægten variere, så jo mere crema, jo lettere er den, og omvendt med mindre crema.

Forhold efter vægt
Fordi det er vigtigt at måle mængden espresso efter vægt baseret på mængden af formalet kaffe, der bruges til brygningen. Ved at veje vægten af formalet kaffe og vægten af mængden espresso Bryggeforholdet er et nødvendigt og essentielt værktøj til at opnå de samme resultater kop efter kop og et nyttigt værktøj til at indstille espressomaskinen i henhold til bønnen.
Hvorfor er forholdet så vigtigt?

Ved at brygge med et specifikt forhold kan du opnå de samme resultater. Du kan ikke blot genskabe det samme. espresso er en vigtig faktor for at holde styr på, hvor meget du ekstraherer fra din kaffe. Jo mere vand der bruges til brygningen, desto mere ekstraheres der, og derfor falder kaffedrikkens styrke, og derfor vil drikken være mere fortyndet. Så ved at finde det rigtige forhold kan du få en velafbalanceret espresso som hverken er sur eller bitter.
De mest almindelige tilstande og deres betydning
De mest almindelige bryggemetoder, du finder på caféer, er Ristretto, Espresso og Lungo. Ristretto betyder begrænset på italiensk og brygges normalt i forholdet 1:1 til 1:15. En traditionel espresso brygges normalt 1:2 til 1:2,5 og en Lungo 1:3.
Husk at disse forhold ikke er fastlåste regler, men simple retningslinjer. Generelt bør du starte med disse retningslinjer, når du brygger, og derefter eksperimentere, indtil du finder et forhold, der fungerer for dig.