Spring til indhold
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso 5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 mest almindelige fejl begået af en ny espressomaskine-ejer

Fejl 1: Googlede hvordan man brygger espresso

Vi opdagede, at der er mange artikler online om espresso Brygningen giver forkerte tips til espressobrygning. I stedet anbefaler vi, at du læser vores artikler om espressobrygning eller kontakter virksomheder, der er kyndige på dette område. Alternativt kan du holde dig til én kilde i stedet for at blande mange forskellige konstruktionsteknikker, da dette sjældent giver gode resultater. 

Fejl 2: Valg af kaffebønner

Vi forstår ikke, hvordan nogle nye espressomaskineejere, der bruger tusindvis af kroner på en espressomaskine, vælger at bruge de billigste bønner, der findes i dagligvarebutikkerne, eller bønner, der er meget ældre end 1 måned gamle, eller bønner, der slet ikke viser nogen ristningsdato, men kun en bedst før-dato. Eller at bruge bryggede kaffebønner og ikke espressobønner, der har en helt anden ristningsprofil tilpasset til espressobrygning. Og tror på, at det vil give resultater. Det er ligesom at købe en sportsvogn, men købe gammel diesel, der er blevet fundet i en gammel garage, og håbe, at bilen kan køres. 

Det er vigtigt at bruge bønner, der er friskere end mindst en måned, helst inden for 4 til 14 dage efter ristning. 

Fejl 3: Brug af ikke en vægt

Størstedelen af brygningsproblemer opstår ved at overvåge mængden af malet kaffe og mængden af espresso og derfor foretage ændringer baseret på dette. Ved at bruge en skala kan du straks se, hvad problemet med din brygning er, og foretage de korrekte ændringer i stedet for blindt at håbe på, at din korrektion vil forbedre din brygning. Hvis du starter med at bruge en lille skala meget strengt, vil du senere være i stand til at se meget bedre og foretage korrekte vurderinger. 

Fejl 4: Uregelmæssig stampning

At presse kaffen sammen betyder, at du presser den malede kaffe kompakt som en puck ned i filterkurven, før du sætter den i espressomaskinen. Hvis du bliver ved med at forsøge at trykke endnu hårdere på pucken, fordi du ser, at espresso Hvis kaffen løber tør for hurtigt og er for vandet, tager du fejl. At presse den samme mængde regelmæssigt og trykke den fladt og ikke skævt hver gang er en bedre fremgangsmåde. Det andet problem er ikke så indlysende, men hvis der er flere personer i huset, der bruger espressomaskinen og heller ikke trykker så hårdt, kan du købe en kalibreret tamper hvor den presser til et specifikt tryk, og dermed kan du sikre, at hvert tryk er jævnt og lige hårdt. 

Fejl 5: Utilstrækkelig rengøring

Kaffe er et fødevareprodukt, der indtages, og hvis maskinen ikke rengøres, kan den danne mug og bakterier, som ikke smager godt. Det påvirker også dit helbred meget negativt. Det kan være praktisk ikke at tænke på rengøring, men rengøring vil få din espresso for at smage bedre, men også forlænge maskinens levetid. Når en espressomaskine ikke rengøres regelmæssigt, dannes der kalk- og mineralaflejringer, som ender i ventiler, slanger og i sidste ende elektroniske komponenter. Dette fører til, at maskinen går i stykker. 

Håber disse tips hjælper dig på vej til at opnå de bedst mulige resultater!

Back to top