Gå til indhold
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 mest almindelige fejl som en ny espressomaskineejer

Fejl 1: Google hvordan man brygger espresso

Vi har opdaget, at mange artikler på nettet omkring espresso brygning giver forkerte tips til espressobrygning. I stedet anbefaler vi at læse vores artikler om espressobrygning eller kontakte virksomheder, der er kyndige inden for dette område. Alternativt at holde sig til en kilde i stedet for at blande mange forskellige bryggeteknikker, da det sjældent giver gode resultater. 

Fejl 2: Valg af kaffebønner

Vi forstår ikke, hvordan nogle nye espressomaskineejere, der bruger tusindvis af kroner på en espressomaskine, vælger at bruge de billigste bønner, der findes i supermarkederne, eller bruger bønner, der er meget ældre end 1 måned, eller bønner, der slet ikke viser nogen ristedato, men kun bedst før dato. Eller at bruge filterkaffebønner i stedet for espressobønner, hvilket har en helt anden risteprofil, der er tilpasset netop espressobrygning. Og tror, at det vil give resultater. Det er som at købe en sportsvogn, men købe gammel diesel, der er fundet i et gammelt garage og håbe på, at bilen kan køre. 

Det er vigtigt at bruge bønner, der er friskere end mindst en måned, helst inden for 4 til 14 dage efter ristning. 

Fejl 3: Bruger ikke en vægt

Størstedelen af problemerne relateret til brygning opstår, fordi man øjemåler sin mængde af malet kaffe og volumen af espresso og dermed laver ændringer baseret på dette. Ved at bruge en vægt kan du straks se, hvad problemet med din brygning er, og lave de korrekte ændringer i stedet for blindt at håbe på, at din korrektion kan forbedre din brygning. Hvis du i starten bruger en lille vægt, vil du senere kunne øjemåle meget bedre og lave korrekte vurderinger. 

Fejl 4: Uregelmæssig tampning

Tampning betyder, at du presser det malede kaffe kompakt som en puck i filterkurven, før du sætter den i espressomaskinen. Hvis du hele tiden forsøger at presse pucken endnu hårdere, fordi du ser, at espresso løber ud alt for hurtigt, så har du tænkt forkert. At tampe lige meget regelmæssigt og presse den flad og ikke skævt hver gang er en bedre tilgang. Det andet problem er ikke lige så åbenlyst, men hvis der er flere i huset, der bruger espressomaskinen, som også presser ikke lige så hårdt, kan man købe en kalibreret tamper, der presser til et specifikt tryk, og dermed kan du sikre, at hver pres er jævn og lige hård. 

Fejl 5: Manglende rengøring

Kaffe er et fødevareprodukt, der konsumeres, og derfor, hvis maskinen ikke rengøres, kan det skabe mug og bakterier, hvilket ikke vil smage godt. Det påvirker også dit helbred meget negativt. Det er måske bekvemt ikke at tænke på at rengøre den, men rengøringen vil få din espresso til at smage bedre, men også forlænge levetiden. Når en espressomaskine ikke rengøres regelmæssigt, dannes kalk og mineralaflejringer, som vil havne i ventiler, slanger og til sidst elektroniske komponenter. Dette fører til, at maskinen svigter. 

Vi håber, at disse tips hjælper dig på vejen, så du kan få så gode resultater som muligt!

ældre indlæg
Nyere indlæg

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom

Køb nu