Gå til indhold
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 mest almindelige fejl som ny espressomaskine ejer

Fejl 1: Googler, hvordan man brygger espresso

Vi opdagede, at mange artikler på nettet om espressobrygning giver forkerte tips til espressobrygning, i stedet råder vi dig til at læse vores artikler om espressobrygning eller kontakte firmaer, der er vidende på dette område. Alternativt hold dig til én kilde i stedet for at blande masser af forskellige byggeteknikker, da det sjældent giver gode resultater.

Fejl 2: Udvalg af kaffebønner

Vi forstår ikke, hvordan nogle nye espressomaskineejere, der bruger tusindvis af kroner på en espressomaskine, vælger at bruge de billigste bønner, der findes i dagligvarebutikker eller bruge bønner, der er meget ældre end 1 måned gamle eller bønner, der slet ikke viser nogen stegedato. men kun en bedst før dato. Eller at bruge bryggede kaffebønner og ikke espressobønner, som har en helt anden ristningsprofil tilpasset netop espressobrygning. Og tror på, at det vil give resultater. Det er som at købe en sportsvogn, men at købe gammel diesel fundet i en gammel garage og håbe på, at bilen kan køres.

Det er vigtigt at bruge bønner, der er friskere end mindst en måned, helst inden for 4 til 14 dage efter ristningen.

Fejl 3: Bruger ikke en vægt

De fleste problemer forbundet med brygning opstår ved øjenmåling af mængden af malet kaffe og mængden af espresso og derfor foretager ændringer baseret på dette. Ved at bruge en skala ser du med det samme, hvad problemet med dit bryg er, og laver de korrekte ændringer i stedet for blindt at håbe på, at din rettelse kan forbedre dit bryg. Hvis du bruger en lille skala strengt i begyndelsen, vil du senere kunne måle med øjet meget bedre og foretage korrekte vurderinger.

Fejl 4: Uregelmæssig stamping

Tamping betyder, at du presser den malede kaffe kompakt som en puck ned i filterkurven, inden du sætter den i espressomaskinen. Hvis du bliver ved med at prøve at presse pucken endnu hårdere, fordi du ser, at espressoen kommer alt for vandet og hurtigt ud, har du tænkt forkert. At tampe den samme mængde regelmæssigt og trykke den flad og ikke skæv hver gang er en bedre fremgangsmåde. Det andet problem er ikke lige så åbenlyst, men hvis der er flere i huset, der bruger espressomaskinen og som også trykker knap så hårdt, kan man købe en kalibreret tamper, hvor den trykker til et bestemt tryk, og ud fra det kan man sikre sig, at hvert tryk er jævnt og lige hårdt.

Fejl 5: Manglende rengøring

Kaffe er et fødevareprodukt, der indtages, og hvis maskinen ikke bliver rengjort, kan den skabe skimmelsvamp og bakterier, som ikke smager godt. Det påvirker også dit helbred meget negativt. Det kan være praktisk ikke at tænke på at rense det, men hvis du renser det, vil din espresso smage bedre, men også forlænge dens levetid. Når en espressomaskine ikke rengøres regelmæssigt, dannes der kalk- og mineralaflejringer, som vil ende i ventiler, slanger og efterhånden elektroniske komponenter. Dette fører til, at maskinen går i stykker.

Håber disse tips hjælper dig på vej til at få de bedst mulige resultater!

ældre indlæg
Nyere indlæg

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom

Køb nu