For at få det bedste ud af din kaffe, skal du vide, hvordan du indstiller din nye espressomaskines kaffekværn, og frem for alt vide, hvornår og hvorfor du skal foretage visse ændringer for at få gode resultater. Alle har forskellige smagsoplevelser i deres kaffe, og derfor er der intet rigtigt eller forkert, men ved at implementere dette praktiske værktøj kan du hurtigt komme til et godt udgangspunkt.
TIPS TIL BRYGNING:
Brug bønner af god kvalitet, der er beregnet til espresso da bryggede kaffebønner ristes forskelligt og slet ikke vil kunne brygge godt. Et almindeligt problem, der opstår, er, at maskinen ikke når sit korrekte bryggetryk på 9 bar, og i stedet får kaffen en vandig konsistens i stedet for en cremet gylden farve. espresso. Dette skyldes netop, at du enten har brugt bryggede kaffebønner eller gamle bønner (over 2 måneder gamle).
BRYGGETIPS:
TIL EN DOBBELT ESPRESSO: Brug mellem 17 og 18 g kaffe i en dobbelt filterkurv (uden tryk). Målet er at få dobbelt så meget kaffe (espresso) som mængden af formalet kaffe i filterkurven, dvs. et forhold på 1:2. Så hvis du bruger 18 g formalet kaffe, bør du sigte mod at få ca. 36 g. espresso med en bryggetid på mellem 25-30 sekunder. Derfor er vægten praktisk til indstilling af kaffemaskinen. For at få den rigtige mængde espresso Efter en god bryggetid (25-30 sekunder), juster kværnens malingsgrad. Hvis du får mængden på for kort tid, kværn finere, og hvis du får mængden (36 g) på over 30 sekunder, kværn grovere i stedet.
TRIN TIL AT OPNÅ DEN RIGTIGE INDSTILLING:
TRIN 1: Vej og mal bønnerne
Vej 18 g kaffe af, hæld det i den tomme bønnebeholder, og mal, indtil alt er malet. Hæld det i filterkurven, og tryk på pucken. Nu ved du, at der er præcis 18 g formalet kaffe i filterkurven.
TRIN 2: Forberedelse til brygning
Kom kaffen i maskinen. Vælg brygning på berøringsskærmen, vælg derefter brugerdefineret bryggetid og indstil den til 30 sekunder.
TRIN 3: Brug skalaer
Placer en kaffekop på en lille vægt, og placer derefter både vægten og kaffekoppen under maskinen.
TRIN 4: Start brygningen
Start brygningen, hold øje med vægten, og så snart vægten viser 36 g, stop brygningen og se bryggetiden på skærmen.
TRIN 5: Tjek tiden
Hvis tiden viser mindre end 25 sekunder, kværn finere; hvis tiden viser mere end 30 sekunder, kværn grovere.
TRIN 6: Gentag processen, indtil du når det korrekte tidsinterval.
Gentag trin 1-5, indtil du får en tid mellem 25 og 30 sekunder. Når du har den nede på et rimeligt niveau, er det et spørgsmål om finjustering, indtil du er tilfreds med smagen, hvilket er meget svært at give feedback på. Og endelig kan du spare din bryggetid ved at oprette din egen drink på skærmen.
Sidste trin: Indstil tiden på kaffekværnen
Nu hvor du er kommet så langt, har du formået at opnå en rigtig god kværnindstilling, hvor du forhåbentlig har opnået en velafbalanceret espresso ved at bestemme mængden af kaffe (g) og volumen espresso (g) og hav det sjovt med, at du har gemt på skærmen og også noteret, hvilken kværningsindstilling du skal bruge til den. Det sidste trin er at finde ud af, hvor mange sekunder det tager for kværnen at male 18 g i dette eksempel til din brygning uden at skulle veje den hver morgen.
TRIN 1: Vælg en tid på 12 sekunder på skærmen
TRIN 2: Fyld hele din bønnebeholder med dine bønner
TRIN 3: Vej din portafilter med filterkurven, når den er tom
TRIN 4: Start kværnen og lad den male, indtil den stopper af sig selv (i dette tilfælde efter 12 sekunder)
TRIN 5: Vej din portafilter med filterkurven fyldt med friskmalet kaffe og se på værdien (gram).
TRIN 6: Hvis vægten er over 18 g, reducer tiden. Hvis vægten er under 18 g, forøg tiden.
TRIN 7: Gentag proces 2-6, indtil du har opnået den ønskede vægt.
Hvis du har læst så langt, takker jeg dig for din tålmodighed og for at have læst dette. Nu er du klar til at sætte din espressomaskine op.