Gå til indhold
Snabb Start Guide - Barista och Espresso

hurtig start guide

For at få en god en frem espresso så skal følgende indstillinger indstilles; maleniveau, mængde kaffe, mængde espresso og tidspunktet. Alt dette kan lyde overvældende og svært at forstå, men vi gennemgår alt trin for trin!

Før du begynder at indstille din espressomaskine, skal du bruge følgende:

  • Digital vægt, der kan placeres under espressomaskinen. Vi anbefaler, at du køber en digital kaffevægt, da den er lille og kompakt og har en indbygget timer. Vi forklarer hvorfor lidt senere.
  • Hele espressobønner. Vi du kender vores favorit Klik her!
  • Porter filter, Tamper og dobbelt skud bæger.

 

Inden vi begynder at gennemgå det praktiske, skal du forstå, hvordan mængden af kaffe, malingsgrad og tid hænger sammen.

For at få en god en frem espresso så de plejer at sige, at for hvert gram malet kaffe skal du få 2 gram espresso. Hvad betyder det i praksis? Vi anbefaler, at du maler omkring 18 g bønner i et dobbeltskudsbæger. Så sigter du efter at få omkring 36g espresso fra 18 g malet kaffe.

 

Hvorfor tid er så vigtig!

Tiden til at brygge 36g espresso bør tage omkring 20 til 30 sekunder. Så kommer spørgsmålet, hvorfor skal man vide dette? Årsagen er, at hvis det tog mindre end 20 sekunder for maskinen at brygge 36g espresso så ville maskinen ikke nå at trække alle aromaerne ud af kaffen og dermed ville du få en meget vandig og sur en espresso. Skal maskinen brygge over 30 sekunder i 36g espresso det ville din også espresso smager meget brændt med en kraftig bitter eftersmag. Derfor er den gyldne regel for espresso, at det skal tage mellem 20 og 30 sekunder for 36g espresso.

 

 

Nu kan vi starte det sjove og sætte maskinen op!

For at starte med pålidelige værdier, vejer vi 18 g bønner for hver enkelt test, indtil vi får det, vi leder efter: 36 g espresso i tiden mellem 20-30 sekunder. I denne opsætningsvejledning bruger vi en enkeltvægget dobbelt shot kop, der følger med din espressomaskine.

#1 Start!

Kværnen har 16 slibningsniveauer. Start med at indstille den til slibeniveau 8 ved hjælp af knappen til højre på maskinen. Vej 18 g hele espressobønner og hæld derefter i kværnen. Kværn alt ud, så du ved, at der er præcis 18 g malet kaffe i dit portefilter.

#2 Tryk på pucken

Tryk på pucken ved hjælp af værktøjet kaldet "Sabotage". Sæt derefter portefilteret med den pressede kaffe i maskinen.

#3 Forbered dig på test

Placer en kaffekop efter eget valg på din digitale vægt, nulstil den, og stil den derefter under espressomaskinen.

#4 Begynd at brygge!

Nu kommer vi til den interessante del! Tag din telefons timer frem. Start med at trykke på knappen "Program" på maskinen. Når du har trykket, blinker den. Det næste trin er at trykke på dobbeltskudsknappen. Når du føler dig klar, skal du trykke på knappen, mens du starter din timer. Når du ser at skalaen viser 36g espresso så skal du stoppe brygningen ved at trykke på knappen igen.

#5 Analyser og test igen!

Som vi sagde før, er målet at producere 36g på 20 til 30 sekunder. Hvis din timer viser en tid under 20 sekunder, bør du male bønnerne finere ved at sænke maleniveauet på kværnen. 1 på kværnens skala betyder fint formalet og 16 betyder groft formalet. Så jo mindre tal, jo finere vil du male. Hvis din tid er højere end 30 sekunder, så bør du male mere groft.

#6 Gentag, indtil du er glad!

Gentag processen i trin 4, indtil du opnår en tid mellem 20 og 30 sekunder ved at ændre formalingsniveauet. Når du er tilfreds med indstillingen, gemmer maskinen automatisk den sidste bryg. Så næste gang du brygger din espresso så behøver du kun trykke én gang på dobbeltskudsknappen.

Konklusion

Denne guide er for, at du hurtigt kan komme i gang med at få en rimelig god en espresso. Alle bønner er forskellige og har alle forskellig smag, så det er godt at huske, at når du har en tid på mellem 20 og 30 sekunder, men ikke synes, det er godt nok, bør du eksperimentere videre! Bestemte espresso er god på et tidspunkt på 20 sekunder, mens andre kan være gode på 28 sekunders bryggetid. Smagen kan også variere ved at ændre bryggetemperaturen. Som sagt er der meget at eksperimentere med.

ældre indlæg
Nyere indlæg

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom

Køb nu