Hurtigstartguide
Sep 04, 2021
For at opnå et godt espresso så skal du indstille følgende indstillinger: malingsgrad, kaffemængde, espressomængde og tid. Alt dette lyder måske uoverskueligt og svært at forstå, men vi gennemgår det hele trin for trin!
Før du begynder at opsætte din espressomaskine, skal du bruge følgende:
- Digital vægt, der kan placeres under espressomaskinen. Vi anbefaler, at du køber en digital kaffevægt, da den er lille og kompakt og har en indbygget timer. Vi forklarer hvorfor lidt senere.
- Hele espressobønner. Vi kender vores favorit klik her!
- Porter-filter, Tamper og dobbeltshotkopper.
Før vi begynder at gennemgå det praktiske, skal du forstå, hvordan mængden af kaffe, formalingsgrad og tid hænger sammen.
For at opnå et godt espresso Det siges normalt, at for hvert gram formalet kaffe skal man få 2 gram. espresso. Hvad betyder det i praksis? Vi anbefaler, at du maler omkring 18 g bønner til en dobbelt shot kop. Så du sigter mod at få omkring 36 g. espresso fra 18 g formalet kaffe.

Hvorfor tid er så vigtig!
Bryggetid 36 g espresso burde tage omkring 20 til 30 sekunder. Så opstår spørgsmålet, hvorfor skulle du have brug for at vide dette? Årsagen er, at hvis det ville tage mindre end 20 sekunder for maskinen at brygge 36 g espresso så ville maskinen ikke have tid til at udtrække alle aromaerne fra kaffen, og dermed ville man få en meget vandig og sur kaffe. espresso. Ville maskinen brygge over 30 sekunder for 36 g espresso det ville din også espresso smager meget brændt med en stærk bitter eftersmag. Derfor er den gyldne regel for espresso, at det skal tage mellem 20 og 30 sekunder for 36 g espresso.
Nu kan vi begynde det sjove og sætte maskinen op!
For at opnå pålidelige værdier, vejer vi 18 g bønner for hver enkelt test, indtil vi finder det, vi leder efter: 36 g espresso i tiden mellem 20-30 sekunder. I denne opsætningsvejledning bruger vi en enkeltvægget dobbeltshotkop, der følger med din espressomaskine.
#1 Start!
Kværnen har 16 malingsniveauer. Start med at indstille den til malingsniveau 8 ved hjælp af knappen på højre side af maskinen. Vej 18 g hele espressobønner, og hæld dem derefter i kværnen. Mal alt, så du ved, at der er præcis 18 g formalet kaffe i dit portafilter.
#2 Pres pucken
Klem pucken med værktøjet kaldet "Tamper". Sæt derefter portafilteret med den pressede kaffe i maskinen. 
#3 Forbered dig til testen
Placer en kaffekop efter eget valg på din digitale vægt, nulstil den, og placer den derefter under espressomaskinen.

#4 Begynd at brygge!
Nu kommer vi til den interessante del! Tag din telefons timer frem. Start med at trykke på "Program"-knappen på maskinen. Når du har trykket på den, blinker den. Det næste trin er at trykke på dobbeltslagsknappen. Når du føler dig klar, skal du trykke på knappen, mens du starter din timer. Når du ser vægten vise 36 g. espresso så skal du stoppe brygningen ved at trykke på knappen igen.
#5 Analysér og test igen!
Som vi sagde før, er målet at få 36 g på 20 til 30 sekunder. Hvis dit stopur viser en tid under 20 sekunder, bør du male bønnerne finere ved at sænke formalingsgraden på kværnen. 1 på kværnskalaen betyder fin formaling, og 16 betyder grov formaling. Så jo mindre tallet er, desto finere vil du male. Hvis din tid er højere end 30 sekunder, bør du male grovere.
#6 Omarbejd indtil du er tilfreds!
Gentag processen i trin 4, indtil du når en tid mellem 20 og 30 sekunder ved at ændre malingsgraden. Når du er tilfreds med indstillingen, gemmer maskinen automatisk den sidste bryg. Så næste gang du brygger din espresso så behøver du kun at trykke på dobbeltskudsknappen én gang.
Konklusion
Denne guide er til, at du hurtigt kommer i gang med at få en rimelig god espresso. Alle bønner er forskellige og har alle forskellige smagsvarianter, så det er godt at huske på, at når du har en tid på mellem 20 og 30 sekunder, men ikke synes, den er god nok, bør du eksperimentere yderligere! Nogle espresso er god ved en bryggetid på 20 sekunder, mens andre kan være gode ved en bryggetid på 28 sekunder. Smagen kan også variere ved at ændre bryggetemperaturen. Som sagt er der meget, man kan eksperimentere med.