Spring til indhold
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Forstå præinfusion for at tage din espressobrygning til det næste niveau

Forinfusion er processen med forsigtigt at lægge den malede kaffe i blød i portafilteret, før det fulde ønskede bryggetryk anvendes. Målet er at sikre, at vandet trænger jævnt ind i bryggehovedet for at sikre, at hele kaffekoppen har den samme mængde vand, der strømmer igennem den, når ekstraktionen begynder. I praksis fungerer dette rigtig godt. Da vi testede en espresso skud med præinfusion sammenlignet med en espresso Hvis man trækker et skud uden, bemærker vi betydeligt færre tilfælde af kanalisering - det er når vandet finder en vej med lav modstand og strømmer igennem den. Denne fordel er lige så nyttig for nye hjemmebaristaer som for professionelle baristaer. Hvis du lige er startet, hjælper det at have noget til at udligne eventuelle uoverensstemmelser i fordelingen af kaffen i din portafilter. Selv når du har brugt år barista Der er ingen grund til ikke at bruge en teknik, der sikrer en ensartet ekstraktion hver gang.

Du finder præ-infusion i sin enkleste form i maskiner med det klassiske E61-gruppehoveddesign, som vores Profitec Pro 700Hvis du løfter bryggehåndtaget, åbnes der delvist banen mellem maskinens vandindløb og kaffegruppens hoved - men det vigtige her er, at pumpen ikke starter. Dette tillader det passive linjetryk fra vandet i vandslangen at drive vand fra kedlen til kaffepucken ved kaffegruppens hoved. Dette linjetryk er betydeligt lavere end de 9 bar, som pumpen vil anvende, hvilket mætter pucken jævnt og blidt. De fleste baristaer vil anvende forinfusion i et sted mellem 2 og 8 sekunder, før de løfter håndtaget helt og starter pumpen.

Denne metode fungerer kun for direkte tilsluttede maskiner. Espressomaskiner med en intern friskvandstank har ikke fordelen af ledningstryk og skal derfor bruge forskellige metoder til at opnå forinfusion. Tag for eksempel Profitec Pro 400, en af de få interne vandinjicerede espressomaskiner, der har indbygget forinfusion. Den bruger et specialdesignet kammer med et stempel og en fjeder, der forbinder som en blindgyde til banen mellem kedlen og gruppehovedet. Når du starter dit shot, åbnes banen mellem kedlen og gruppehovedet, og pumpen starter for at begynde at skubbe vand. Noget af dette vand vil bevæge sig ned ad blindgyden og presse mod stemplet, hvilket afbryder noget af pumpens tryk fra kaffepucken. Når forinfusionstiden slutter, lukkes blindgyden, og det fulde tryk ledes derefter til pumpen. Selvom metoden her er meget anderledes, er slutresultatet den samme blide forinfusion, som du ville få med en maskine med direkte infusion. 

Manuel flair Espressomaskiner har den fordel, at de giver dig fuld kontrol over brygningsprocessen, inklusive forbrygging. Med en sådan maskine kan du nemt eksperimentere med forskellige teknikker og få præcis de resultater, du ønsker. En anbefalet manual flair espressomaskinen er Flair 58 og Flair Pro 2, som begge er af høj kvalitet og leverer fantastiske espresso skud. Med en manuel flair Espressomaskinen giver dig mulighed for at opnå den ultimative brygoplevelse og skabe unikke smagskombinationer.

Ud over præ-infusion ligger en verden af kompleksitet og eksperimentering. Ting som "flowprofilering" eller "trykprofilering" kan ses som det næste skridt i udviklingen af præ-infusion. Disse teknikker giver endnu mere kontrol over vandgennemstrømningshastigheden og trykket under brygningen, hvilket kan hjælpe med at opnå endnu bedre resultater og unikke smagsoplevelser. Hvis du vil tage din espressobrygning til det næste niveau og eksperimentere med forskellige smagsoplevelser, anbefaler vi, at du overvejer at opgradere til en flowprofileringsmaskine eller købe et flowprofileringsopgraderingskit. Disse er kompatible med alle Profitec espressomaskiner med E61 gruppehoved og kan give dig den præcision og kontrol, du har brug for, for at nå nye højder i din espressobrygning.

Back to top